Galleri

TILLBAKABLICKAR PÅ KONSERTER OCH EVENEMANG

11 mars 2020

CAMERATA NORDICA, ett kärt återhörande. Förra året var det fokus på nyckelharpan som soloinstrument. Denna gången var det den betydligt maffigare flygeln som dominerade. Med världssolisten Per Tengstrand vid tangenterna.

20 - 22 FEBRUARI 2020

I samarbete med Musik Hallandia, Halmstad kommun och Laholms kommun genomfördes 2020 års Operafestival med föreställningar i Halmstad och Laholm.

Foto A. Thorbjörnsson

Vilken härlig klangkväll vi fick uppleva. I kulturhuset Najaden. Vi som lyssnade till Västerås Sinfonietta fredagen den 14 februari, alla hjärtanas dag. "Love is in the air" sjöng John Paul Young en gång. Det kändes verkligen så.

kvällens dirigent Simon Crawford-Phillips

Solister var Lawrence Power, violin och och Paul Watkins, cello.

1 februari 2020

HALMSTAD WIND ORCHESTRA - Per Grundström

Halmstad Wind Orchestra under ledning av Patric Aurell, som också är initiativtagare till orkestern, hade denna dag sin premiärspelning på Kulturhuset Najaden. Besökarna bjöds på en fin och underhållande konsert husvudsakligen baserad på Per Grundströms musik. Orkestern spelar på flera tidstrogna instrument och därmed en mycket fin och speciell klang.

31 januari 2020, I DANSENS TECKEN,  Konserthusgruppens minnesdag.


Den årlig minnesdagen ägnades i år åt dans och insamling till RÖDA KORSET.
En överfull konsertsal fick njuta av dansuppvisningar från olika dansgrupper samt sjunga med i allsång tillsammans ned kören CAT under ledning av Christina Angsvik-Tarstad.

9 november 2019


Göteborg Wind Orchestra GWO, under ledning av Jerker Johansson, gästar Najaden och framför en mycket uppskattad konsert med filmmusik.

4 oktober 2019

Hans Pålsson och Malmö Symfoniorkester - MSO -  under ledning av Konsertmästare Marita Fältskog, böd på en fantastisk konsert med verk av Mozart, Bacewicz och Stravinskij.

24 september 2019
POESIS  -  Bohus Big Band och Varbergs kammarkör

Under ledning av Örjan Fahlström, som komponerat musiken, framförde Bohus Big Band, sångare ur Erik Westbergs Vokalensemble samt Varbergs Kammarkör sviten POESIS samt en kortare svit ur Hammarskjölds Vägmärken. En minnesvärd afton med svängig och härlig  musik och sång, perfekt för eftertanke och reflektion.


I samarbete med Halmstad Kommun, Musik Hallandia och Jazz i Halmstad

14 september 2019
VIVALDIGALA MED GÖTEBORG BAROQUE

17 maj 2019

CAMERTA NORDICA MED EMILIA AMPER

Camerata Nordica, under ledning av Collin Scobie tillsammans med Emilia Amper tog med publiken på en hissnande musikalisk resa där Emilia på ett facinerande sätt presenterade instrumentets möjligheter och där Camerata Nordica visade varför de räknas som en av Europas bästa inom sin genre.

13 april  2019
Helsingborgs symfoniorkester, HSO

 Dir: Bramwell Tovey    

Solist: Henning Kraggerud

 

WA Mozart                Ouvert. Till Enleveringen ur  seraljen

WA Mozart                Violinkonsert nr 5

Paus

Emmy Lindström      Decapitation

Rimsky-Korsakov    Scheherazade

8 mars 2019
Kvinnoorkestern

www.kvinnoorkestern.se

Kvinnoorkestern presenterade ett dynamiskt program.  Verk av Andrea Tarrodi, Aviya Kopelman, Amy Beach, Grażyna Bacewicz m.m presenteras under debutkonserten.

Ett stort tack för ett fantastiskt mottagande och arbete inför och under dagen! Vi uppskattade allt från otrolig konsertsal med fint ljus och ljud till trevliga möten med Konserthusgruppen och Najadens personal. Jättegod mat, trevlig Halmstadpublik och en allmänt rolig kväll! Och tack till er för vårt samarbete under förberedelserna inför denna världspremiär. /Lotta Alvin

14 februari 2019


Kind of jazz III  - en hyllning till
Jan Johansson

Jan Lundgren Trio möter Musica Vitae

31 januari 2019


En manifestation och välgörenhetskonsert för de hemlösa i Halmstad

20 - 21 oktober 2018

En fantastisk invigningshelg av Kulturhuset Najaden

Sven Palmkvist och Tove Berman invigen Najaden

Landshövding Lena Sommerstad förklarar Konsertsalen invigd

Kenneth Sjögren överräcker nyckeln till Konsertsalenll

Publiken fyllde konsertsalen under hela dagen

Tommy Haglund tackar HSO

Cappella Nova underhåller på scenen

Oktober 2018

KHG Styrelse på besök i den nya  Konserthallen

Konsertsalen med plats för 464 besökare

Musik NonStop i gamla HP-huset 31 januari 2016

DAGEN EFTER

Med den fantastiska respons aktiviteten fick gick städningen som en dans Vi ställer med glädje upp när det blir dags för inflyttning.

Musik NonStop i gamla HP-huset 31 januari 2015

KONSERTHUS NU 12 - 17 maj 2014. En vecka fylld av musik

Måndag 12 maj.  En underbar konsert i Söndrum där några av Kulturskolans blåselever och pianister spelade på mycket hög nivå inför ca 50 personer. Philip Heurén framförde konsert för trumpet av A. Aratjunjan. Helt makalöst.

Tisdag 13 maj framträdde ytterligare några av Kulturskolans elever i en konsert som verkligen hade varit värd att visa upp i ett nytt musikhus. Elgitarr, elbas, sång, trumpet, altsax och blockflöjt fick publiken höra och Halmstads ungdomar ligger på mycket hög nivå! Nya talanger upptäcks hela tiden! Publiken i Söndrum uppgick till ett drygt femtiotal.

Bilden: Annie Gustafsson

Halmstad Brass konserterade i samband med seminariet KONSERTHUS NU  2014